Beijlshof Kunst en cultuur Leudal

 

Aan het bestuur van de seniorenverenigingen Midden Limburg / Noord Limburg

Beijlshof Landart Manifestatie

De Stichting Kunst en Cultuur Leudal organiseert van 15 t/m 30 oktober 2022 de ‘Beijlshof Landart Manifestatie’. Op het eeuwenoude landgoed Beijlshof te Heythuysen, creëren 20 kunstenaars werken in en met behulp van de natuur. Langs de kunstwerken is een wandelroute uitgestippeld.
De eigenaar van het landgoed, Stichting het Limburgs Landschap, verleent alle medewerking.  Onderdeel van de manifestatie is een scholenproject waarbij 80 leerlingen van Jenaplanschool de Klink te Grathem en basisschool de  Zjwiek te Roggel, begeleid door 3 kunstenaars, van natuurlijke materialen fantasiedieren maken die in het landschap worden geplaatst.

Daarnaast vindt in de eeuwenoude rustieke schuren een historische tentoonstelling plaats over de relatie van Beijlshof en andere boerenhoeven in de regio met de Graven van Horne. (Vele dorpen in Midden-Limburg vielen voor de Napoleontische tijd onder het graafschap Horne). Deze expositie is opgezet in samenwerking met de kenner van de historie van Midden Limburg Adelin Remy en de Heemkundeverenigingen van Horn en Heytse

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u in uw verenigingsblad en/of op uw site in de activiteitenagenda een vermelding zou kunnen plaatsen van deze manifestatie. Wilt u even doormailen of dat wel/niet mogelijk is?

Rondleidingen                               
Ook verzorgen wij  rondleidingen voor groepen van 8 tot 15 personen met aandacht voor kunst, natuur en historie. De kosten bedragen € 10,- per rondleiding plus  € 5,- per persoon  (koffie/thee met gebak, geserveerd op ons gezellige terras, is inbegrepen). Graag tijdig reageren dan kunnen we samen een tijdstip inplannen (ook buiten de gebruikelijke openingstijden).

Informatie en openingstijden

De ‘Beijlshof Landart Manifestatie’  is van 15 oktober t/m 30 oktober,
met o.a. de Expositie: ‘Beijlshof en de Graven van Horne’
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Beijlshof 1; 6093PK Heythuysen
De manifestatie is vrij toegankelijk; er wordt geen entree geheven.
Parkeren bij Frank Coolen machines; Biesstraat 59, Heythuysen.
 (Parkeren op het landgoed is niet toegestaan)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjaak Denessen,
coördinator van de Manifestatie.  jmgdenessen@hetnet.nl Tel. 0475-492860/ 0657386126
Zie ook www.kunstencultuurleudal.nl